Riktigt skumt. Vi förtöjde vid södra kajen på Idöborg norr om Nämdö som är ett ganska stort konferensställe. Hela ön föreföll övergiven i en hast. Nycklar satt i samtliga stugdörrar, dörrar som stod öppna och slog, halvsjunkna båtar (fina båtar), verktyg och utrustning som låg framme vid pågående projekt bara lämnade i all hast, fyrhjuling (fullt fungerande) lämnad ute på hamnplanen, hela verkstaden vidöppen med massor av utrustning verktyg och annat.

Det var som om det pågått en intensiv verksamhet över hela ön som plötsligt upphört på en gång samtidigt och alla bara försvunnit hux flux, utom katten Nisse som sprang omkring och jamade.

Vi gick runt hela ön och sökte kontakt (knackade på och ropade) utan framgång, den föreföll övergiven så vi ringde kustbevakningen och sa som det var vilket resulterade i att polisbåten anlände just som vi skulle gå. Vi hann briefa konstaplarna om våra åtgärder innan vi var tvungna att gå för att komma hem i tid till Gurras födelsedagsfirande.